Bulgarian English French German Italian Russian Spanish

 

Филиали: София l Варна l Стара Загора 

 

Телефони: 02 4 760 760 0899 52 11 01

ЛАПАРОСКОПСКА БЕЗКРЪВНА ХИРУРГИЯ

При карцином на простатата и бъбречни заболявания лапароскопската хирургия осигурява безкръвност и надеждност в резултата. Предимствата й са безспорни. 

В развитите страни лапароскопията регистрира постоянно растящ интерес както с хирургична цел, така и с диагностична. Тя е приложима в различни хирургични специалности като в урологията намери много сериозно приложение. Ограниченията в масовото й извършване се дължат най-вече на недостатъчия брой обучени специалисти заради високата технологичност на процедурите и на скъпоструващата техника, която не всяко медицинско заведение може да си позволи.

Лапароскопия в урологията - какво позволява да се третира? 

Почти всички хирургични операции като основно се наложи при рак на простатата и бъбречна хирургия, включваща операция на бъбреци, премахване на кисти и камъни в бъбреците, лечение на доброкачествени заболявания на бъбреците и др. При рак на простатата, в сравнение с класическата отворена операция, лапароскопската операция постига максимално добри резултати. Тя притежава изключителни предимства пред традиционната хирургия по отношение на загуба на кръв, скорост на преливане и следоперативна болка. Болничният престой е кратък - средно 2 до 3 дни. Времето за възстановяване на нормалната ежедневната дейност е съществено съкратено - 30 дни срещу 45 при отворената операция.

Как се извършва лапароскопия? 

Характерното за лапароскопията е липсата на класически широк разрез на коремната стена.

Правят се 4-5 малки разреза с размери от 1 до 2 cм всеки. 

През единия в коремната кухина прониква специална камера, свързана с монитор.

Огромният напредък във видео и цифровите технологии доведе до развитието на лапароскопските процедури.

Изображението на монитора може да се увеличава, разширява, детайлизира, което дава възможност на хирурга да визуализира подробно зоната, в която работи.

През останалите 3-4 равни разрези се въвеждат специални инструменти, които позволяват работа без да се отваря коремната кухина.

И така, да изведем основните предимства на лапароскопската хирургия пред класическата операция:

  • намалена следоперативна болка – засегнатите кожа и тъкани са с малка площ, съответно и нервните рецептори, свързани с усещането за болка, са по-малко 
  • по-кратък и безболезнен болничен престой, по-бързо възстановяване, по-малка необходимост от болкоуспокояващи 
  • значително намален риск от следоперативните усложнения, включително и от кожни инфекции заради липсата на разрези 
  • по-малка загуба на кръв, по-малък риск от кръвопреливане 
  • по-голяма точност при изпълнението на операцията заради наличието на видеонаблюдение.


В МЦ ЛЕЙЗЪР МЕД лапароскопските операции на простата и бъбреци се извършват от утвърдени чуждестранни специалисти със степен на международна експертност.

 

 

Посетете специализирания ни сайт по темата:

 

Media

Ново

Заяви преглед

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok