Филиали: София Варна Стара Загора Белград

 

Телефони: 02 4 760 760 0899 52 11 01

ШОКОВО-ВЪЛНОВА ТЕРАПИЯ ПРИ БОЛКИ

С най-високия клас апаратура в областта на шоковите вълни. Премахва възпалението и трайно освобождава движението при мускулно-ставни болки и травми. Сега 10% отстъпка.

Шоково-вълновата терапия е неинвазивен метод, който, чрез въздействието на високо-енергийни звукови вълни, активира естествените биологични процеси и води до премахване на болката в ставите и меките тъкани. Със специално проектиран апликатор, излъчващ интелигентно фокусирана енергия, се обработват както ставни травми, така и тригер точки – уплътнения в резултат на мускулни натоварвания, отдалечени от мястото на болката. Според зоната и индивидуалното състояние се определя честотата на използваната енергия и количеството импулси. Процедурите се извършват в амбулаторни условия без използване на упойка. Броят им варира между 3 и 12, а интервалът между тях е 2-10 дни. Отделната процедура е с продължителност 5-10 минути. 

Шоково-вълновата терапия е изключително ефективно решение за болка. 

Резултатът от използването на ударните вълни е различно върху отделните проблемни структури. При меките тъкани смарт-фокусираната енергия увеличава притока на кръв в зоната, подсилва микроциркулацията и премахва възпалението и болката. При ставите лечебният ефект се изразява в освобождаване на контрактурата (сковаността).

Според клиничните резултати шоково-вълновата терапия:

  • Бързо намалява болката и мускулното напрежение.
  • Подобрява мобилността и функцията в проблемната зона.
  • Активира локалната микроциркулация и съответно метаболизма на тъканите.
  • Увеличава производството на колаген.
  • Подпомага премахването на калцификати. 
  • Стимулира елиминирането на цитокини – причина за възникване на локален възпалителен процес. 


Кога започват резултатите?
 При повечето пациенти реалният ефект настъпва след 3-4 процедури. А след приключване на пълната серия от процедури пациентът постепенно и трайно във времето усеща как тялото му преминава през оздравителен цикъл.  

Болезнени ли са процедурите? В третираната зона може да се усеща известен дискомфорт след процедурата, но повечето пациенти са с много добър толеранс предвид и краткотрайността й. При някои е възможно дискомфортът да продължи 2 до 24 часа след процедурата, което е нормален отговор на организма и част от оздравителния процес. Затова е абсолютно непрепоръчително използване на лед върху зоната, както и на противовъзпалителни медикаменти. Желателно е да се избягва физическо натоварване в третираната зона до 48 часа.

В ЛЕЙЗЪР МЕД работим с най-високия клас апаратура в областта на шоковите вълни, гарантираща максимална ефективност от терапията.


 
Смарт-фокусираният й апликатор е с лек и ергономичен дизайн; интегрирани контролни бутони за прецизно регулиране на енергията, на честотата на ударната вълна и дълбочината на проникването им; интуитивно управление.

Прегледът включва: 

  • консултация с ортопед;
  • измерване на движенията;
  • инструментално измерване на болката.

  

  

Ново

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok